Karanlık Aydınlık

Selçuk Üniversitesi’nden 30 Milyon TL’lik Milli Teknoloji Atölyesi

Selçuk Üniversitesi, TÜBİTAK destekli 30 milyon TL bütçeyle gençlerin projelerini geliştirebileceği Milli Teknoloji Atölyesi kuruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna katkıda bulunmak amacıyla, Selçuk Üniversitesi önemli bir projeye daha imza atıyor. Üniversite bünyesinde oluşturulan Gençlik Vadisi Koordinatörlüğü, teknoloji alanında gençleri destekleyecek yeni adımlar atıyor. Bu kapsamda, TÜBİTAK’ın 4003-T Milli Teknoloji Atölyeleri Çağrısı çerçevesinde hazırlanan “Selçuk Üniversitesi Millî Teknoloji Atölyesi” projesi, 30 milyon TL bütçe ile desteklenmeye hak kazandı.

Milli Teknoloji Hamlesi, “Yüksek Teknoloji ve İnovasyon”, “Dijital Dönüşüm ve Sanayi Hamlesi”, “Girişimcilik”, “Beşeri Sermaye” ve “Altyapı” olmak üzere beş ana bileşenden oluşuyor ve Türkiye’nin ekonomik ve teknolojik bağımsızlığını temin edecek vizyonu ortaya koyuyor. Bu vizyon doğrultusunda kritik teknoloji ve ürünlerin milli imkânlarla geliştirilmesi ve üretilmesi hedefleniyor.

TÜBİTAK tarafından kabul edilen ve üniversiteye kazandırılacak Milli Teknoloji Atölyesi, teknik standartlara uygun şekilde donatılacak. Öğrencilerin takım çalışması yapabilecekleri, projelerini geliştirebilecekleri modern bir ortam sunacak olan bu atölye, yalnızca öğrencilere değil, aynı zamanda bölgedeki girişimcilere ve teknoloji meraklılarına da hizmet verecek.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, projenin önemine vurgu yaparak, “Selçuk Üniversitesi olarak Türkiye’nin savunma sanayisinden tarıma, uzay bilimlerinden sağlığa, eğitimden teknolojiye her alanda tam bağımsız bir ülke olması için her türlü desteği bugüne kadar verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Gençlerimizin yerli ve milli teknolojiye olan ilgisini artırmak, fikirlerini projeye dönüştürebilmeleri için tüm imkânlarımızı seferber etmekten çekinmedik” ifadelerini kullandı.

Yılmaz ayrıca, TEKNOFEST gibi ulusal yarışmalarda öğrencilerin önemli başarılar elde ettiğini hatırlatarak, Milli Teknoloji Atölyesi’nin bu başarıların artmasına ve gençlerin geleceğe daha iyi hazırlanmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Selçuk Üniversitesi’nin bu yeni girişimi, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon alanında daha güçlü bir konuma gelmesine katkı sunarken, gençlerin de projelerini hayata geçirmelerine önemli bir zemin oluşturacak.

Kaynak: İHA

Yorum yaz Yorum yaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Önceki Haber

Kolombiya, Trump’ın Şartlarını Kabul Etti

Sonraki Haber

Düzce Üniversitesi'nde Siber Güvenlik Farkındalığı Artıran Seminer Düzenlendi