Karanlık Aydınlık

İstanbul’a Giriş ve Çıkışlar Kapatıldı Mı?

İstanbul Valiliği’nin yaptığı basın açıklamasından sonra İstanbul’a giriş ve çıkışlar yasaklandı mı sorusu gündeme geldi. Basın açıklaması ile ilgili detaylar.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi tartışmaların ve olası protesto çağrılarının artması nedeniyle İstanbul Valiliği, İstanbul’a giriş ve çıkışları kısıtlayacak bir basın açıklaması yayınladı. 

İstanbul’a Giriş ve Çıkışlar Yasaklandı Mı?

22 Mart 2025 tarihinde İstanbul Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, şehir içinde huzur ve güvenliği tehdit edebilecek eylemlerin organize edilme ihtimaline karşı bir dizi yeni tedbir alınmıştır. Bu tedbirler kapsamında, sadece İstanbul’da değil, çevre illerden gelecek bireysel ya da toplu grupların da şehre girişi ve çıkışı sınırlandırılmıştır.

Hangi Tarihler Arasında Uygulanacak?

Yasak kararı 23 Mart 2025 saat 00:01’den başlayarak 26 Mart 2025 saat 23:59’a kadar toplamda 4 gün süreyle geçerli olacaktır. Bu süre zarfında şehre yönelik giriş ve çıkışlarda özel kontroller uygulanacak, gerekli durumlarda izin verilmeyecektir.

Yasaklar Hangi Etkinlikleri Kapsıyor?

Toplumsal Eylemler ve Etkinlikler

Yasaklar kapsamında aşağıdaki faaliyetlere izin verilmeyecektir:

  • Kapalı ve açık alanlarda toplantı
  • Gösteri yürüyüşleri
  • Basın açıklaması
  • Çadır kurma
  • Stand açma
  • Oturma eylemi
  • İmza kampanyası
  • Anma törenleri
  • El ilanı dağıtımı
  • Afiş/pankart asma

Giriş-Çıkış Kontrolleri

Kanuna aykırı eylemlere katılması muhtemel kişilerin, grupların ve araçların şehir sınırlarına girişi veya çıkışına izin verilmeyecek. Bu karar, şehrin kamu düzeninin korunması amacıyla alınmıştır.

Alınan Kararın Hukuki Dayanağı Nedir?

Bu yasaklar, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesinin (a), (b) ve (c) bentleri ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. maddelerine dayandırılmıştır. Valilik bu yetkilerini kullanarak, kamu düzeni ve genel asayişi sağlamak amacıyla söz konusu kararları almıştır.

İstanbul İçi Seyahat Etmek Mümkün Mü?

Bu dönemde şehir içi ulaşımda genel bir kısıtlama olmamakla birlikte, güvenlik noktalarında denetimler yoğunlaşacaktır. Şehir içi seyahat etmek isteyen bireylerin resmi kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları önem arz etmektedir.

Yorum yaz Yorum yaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Önceki Haber

Silah Bulundurma Ruhsatı Nedir, Nasıl Alınır?

Sonraki Haber

İBB Önünde Gergin Protesto: Polisle Arbede Yaşandı